Startups vermijden beurs om slechte cijfers markten

Veel startups hebben angst voor overkochte en volle aandelenmarkten en dit weerhoudt hen ervan om naar de beurs te gaan. Ook veelbelovende startups, die veel geld zouden kunnen verdienen op de beurs en handelaren op de beurs ook zeker blij zouden maken met een beursgang, vermijden de grote beurzen liever nog even. De aandelenmarkt is er klaar voor, maar vrees houdt startups tot minstens begin 2017 weg.

Minder beursintroducties in 2016

Door de onrust op de financiƫle markten, zakte het aantal beursintroducties in de eerste helft van dit jaar met 56 procent ten opzichte van de eerste helft van 2015. Daar komt nog bij dat de noodzaak voor een beursgang ook minder groot is geworden voor veel startups, simpelweg omdat zij grote cashreserves hebben of krijgen.

Volgens kenners zijn de marktcondities voor een beursgang wel wat verbeterd, maar grote en belangrijke beursgangen blijven nog altijd uit. Dit heeft enkel en alleen te maken met angst voor een beursgang, die veroorzaakt wordt door de maandenlange onrust op de beurzen. Zo zijn veel startups bang dat beleggers op de publieke beurzen het bedrijf minder hoog waarderen dan investeerders op de private markt, waardoor een beursgang hen te weinig oplevert.

Veel startups met meer dan 1 miljard dollar aan waarde

Op dit moment zijn er op dit moment 149 private startups die meer dan 1 miljard dollar waard zijn. Zij zijn nog altijd niet op de beurs verschenen door hun angst voor de onrust op financiƫle markten en dit is zeker jammer voor beleggers. De private startup die het meeste waard is op dit moment en nog altijd niet over een beursgang spreekt, is Uber. Uber is 68 miljard dollar waard en is nog altijd niet op de beurzen verschenen, aangezien het bedrijf meer vertrouwen heeft in de private investeerders. Of dit nog gaat veranderen en wanneer dit zal gebeuren, is nog even afwachten.

You may also like...

Leave a Reply