Een lening afsluiten of niet? Check het met de Risicometer Lenen

Als je een lening af wil sluiten, is het belangrijk om eerst te achterhalen of een krediet wel in jouw persoonlijke budget past. Dit kun je proberen te achterhalen door allerlei moeilijke rekensommen te doen, maar je kunt ook gewoon gebruik maken van de Risicometer Lenen van Nibud om te achterhalen of een lening wel of niet binnen jouw persoonlijke budget past.

De Risicometer Lenen: een korte kennismaking

De Risicometer Lenen is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke online tool die je kunt gebruiken om te bepalen of een lening wel of niet binnen je huidige budget past. De tool stelt je een paar vragen, die je naar waarheid en volledig eerlijk moet beantwoorden om te bepalen of geld lenen wel of niet verstandig voor jou is. Bij een positief advies van de tool, kun je de lening zonder enige zorgen en problemen afsluiten. Komt er een negatief advies uit? Dan kun je er alsnog voor kiezen om de lening toch af te sluiten, maar dan ken je de risico’s van het lenen van geld voor jouw persoonlijke budget in ieder geval wel.

Nog beter advies? Vraag om persoonlijk budgetadvies

De Risicometer Lenen geeft een indicatie op basis van het uitgavenpatroon van een huishouden zoals jouw eigen huishouden. Wil je meer dan een indicatie of lenen wel of niet verstandig is, dan raden wij je aan om persoonlijk budgetadvies te vragen bij het afsluiten van een lening. Door persoonlijk budgetadvies te vragen, krijg je een duidelijk beeld van hoe een lening echt op jouw persoonlijke budget drukt. Dit advies is niet gebaseerd op het uitgavenpatroon van andere huishoudens, maar op jouw eigen situatie. Dit maakt het persoonlijke budgetadvies net wat betrouwbaarder dan de Risicometer Lenen, al is deze meter wel prima geschikt voor mensen die aan een indicatie van Nibud voldoende hebben om de juiste beslissing te maken bij het afsluiten van een lening.

Geld lenen voor importauto? Lees eerst meer over de kosten!

Een autolening is voor veel mensen de enige manier om een auto aan te kunnen schaffen. Nu steeds meer mensen hun auto importeren uit Duitsland of een ander land, worden ook steeds vaker leningen op importauto’s afgesloten. Lees voordat je een lening afsluit op een importauto eerst de informatie op www.goedkoop-auto-importeren.nl.

You may also like...

Leave a Reply