Tikibad in Duinrell krijgt nieuwe glijbaan

Het Tikibad, het zwemparadijs in pretpark Duinrell, heeft er sinds vorige week een nieuwe attractie bij. Op 1 mei werd het figuurlijke doek getrokken van een gloednieuwe glijbaan. De nieuwe glijbaan draagt de naam Triton.

3 Losse delen

De naam Triton voor deze nieuwe glijbaan is niet voor niets gekozen. De attractie bestaat namelijk uit 3 losse delen. Op een filmpje op Nu.nl is te zien hoe de nieuwe spannende attractie exact werkt. Mensen die in de Triton willen glijden, stappen eerst in een tweepersoons band. Die voert ze door de 20 meter hoge en 163 meter lange glijbaan. Onderweg komen ze in 3 verschillende trechters terecht.

Hoog sensatiegehalte

Bezoekers van het attractiepark reageren zeer positief op de nieuwe glijbaan in het Tikibad. Vooral het sensatiegehalte van de Triton wordt geroemd onder de bezoekers. Een Belgische bezoeker durfde zelfs zo ver te gaan om de nieuwe Triton de beste glijbaan in België en Nederland te noemen. De beelden zien er dan ook spectaculair uit.

Niet de enige uitbreiding

De Triton is niet de enige uitbreiding aan het Tikibad. Duinrell is druk aan het bouwen om nog meer attracties toe te voegen aan het zwemparadijs. Er komt een waterspeeltuin met in totaal een oppervlakte van zo’n 1.000 vierkante meter. Daarin bevindt zich een zwembad bedoeld voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar. Daarnaast is er een speciaal verwarmd waterspeelbad waarin kinderen van 0 tot 4 jaar zich kunnen uitleven.

Best bezochte Haagse attractie

Onlangs bleek al dat Duinrell samen met de Uithof tot de best bezochte Haagse attracties van het afgelopen jaar behoorde. Van heel Nederland haalde Duinrell de achtste plek. De Efteling voerde de lijst aan.

Leuk dagje uit

Met de Triton breidt Duinrell het aanbod verder uit. Het attractiepark beschikt over een breed scala aan spannende en leuke attracties voor jong en uit en is daarmee een leuk dagje uit voor gezinnen.

You may also like...

Leave a Reply