Farmaceut Pfizer boekt hogere winst bij lagere omzet

Ondanks een lagere omzet wist de Amerikaanse farmaceut Pfizer winst te boeken in de eerste 3 maanden van 2017. Hiermee voldoet de fabrikant aan de eigen prognose.

3 Procent erbij

Als we kijken naar de nettowinst, dan blijkt deze voor het eerste kwartaal van 2017 3 procent hoger te zijn uitgekomen dan in dezelfde periode in het jaar ervoor. Zo bleek uit begin deze maand gepubliceerde getallen. In totaal bleef er 3,1 miljard dollar aan de strijkstok van de medicijnfabrikant hangen.

Gekrompen omzet

Ondanks de gestegen winst behaalde Pfizer een minder hoge omzet. Met ongeveer 12,8 miljard dollar was deze 2 procent lager in vergelijking met dezelfde periode in 2016. De fabrikant wijt de krimp van de omzet aan een verschil in verkoopdagen vergeleken met 2016. Daarnaast zouden volgens de farmaceut negatieve wisselkoerseffecten hebben bijgedragen aan een mindere omzet.

Alles naar verwachting

Ondanks de gedaalde omzet zijn de resultaten van Pfizer in lijn met de door de fabrikant gestelde prognoses. Aan de voorspellingen van dit jaar hoeft dan ook niet gesleuteld te worden. Volgens het farmaceutische concern zal er over het gehele jaar een omzet van tussen de 52 en 54 miljard dollar gerealiseerd worden. CEO Ian Read van Pfizer blijft dan ook bij zijn eerdere uitspraak, dat de farmaceutische gigant genoeg financiƫle slagkracht heeft om andere partijen over te nemen en zo verder te groeien.

Over Pfizer

In 1849 werd Pfizer opgericht door twee Duitse heren. Tegenwoordig behoort dit bedrijf tot de grootste bedrijven in de farmaceutische industrie en is het actief over de gehele wereld. Ongeveer 40 procent van de omzet wordt op de lokale markt (in de Verenigde Staten) gehaald, de rest komt van daarbuiten. Bekende medicijnen die Pfizer vervaardigt, zijn Champix, Xanax, Zoloft, Zithromax en natuurlijk het blauwe pilletje Viagra. Door overnames in de medische sector blijft Pfizer verdere groei realiseren.

You may also like...

Leave a Reply