5 redenen waarom het winnen van de loterij niet al je problemen oplost

Veel mensen zijn ervan overtuigd dat veel van hun problemen zullen verdwijnen op het moment dat er iets in hun leven radicaal verandert, zoals het winnen van de loterij. Hieronder lees je 5 redenen waarom dat niet altijd het geval is.

Geld lost je problemen met geld niet op

Geld versterkt je gedrag en de gewoontes die je had voordat je er meer geld bij kreeg. Als je niet verantwoordelijk met geld omgaat, zal dat niet ineens veranderen door een paar miljoen erbij. Meestal ontstaat een geldprobleem niet door te weinig geld, maar omdat je teveel uitgeeft aan de verkeerde dingen. Als je niet let op je koopgewoonten, loop je dus het risico dat je na een paar goede maanden of jaren weer terug bij nul bent.

Geld verbergt je andere problemen niet (voor lang)

Als je kampte met andere persoonlijke problemen, zul je met geld een tijdelijke afleiding vinden. Toch slijt de blijdschap die je voelt na de eerste winst er binnen de kortste keren af en zul je je mogelijke persoonlijke problemen weer moeten confronteren.

Uit hard werken haal je meer voldoening

Als je hard moet werken om vooruit te komen, ervaar je meer voldoening als dit je ook daadwerkelijk lukt. Voldoening ervaar je minder snel als je ineens veel dingen kunt kopen en geen drang meer voelt om jezelf te ontwikkelen.

De loterij winnen maakt je lui (en garandeert ook een rooskleurige toekomst)

Veel mensen verdienen op dit moment al genoeg geld om hun leven nu leuker te maken. In plaats van de passieve instelling van het afwachten op het winnen van de loterij, is het een betere instelling om zelf, met de middelen die je nu hebt, moeite te doen om invulling te geven aan je leven en het leuker te maken.

You may also like...

Leave a Reply