Op deze 8 manieren bespaar je geld in het huishouden

Een gezin onderhouden kost veel geld. Om deze reden doe je er goed aan om op zoveel mogelijk vlakken te besparen. Dit is goed voor jou en je gezin en je kinderen krijgen gelijk het goede voorbeeld mee. Met de onderstaande 8 trucs ben je al een heel eind op weg.

1. Maak een boodschappenlijstje

Hiermee voorkom je in de supermarkt meer producten te kopen dan je eigenlijk nodig hebt (en mogelijk niet eens goed voor je zijn).

2. Begin je eigen moestuin

Los van het hoge hipstergehalte, is dit handig als je wilt besparen op het kopen van verse groenten. Natuurlijk moet je een geschikte plek hebben om dit te doen en moet je er genoeg tijd voor vrijmaken.

3. Ga naar de markt

Vaak een stuk goedkoper dan de supermarkt en een leuk uitstapje op zich.

4. Of winkel in de online supermarkt

Als je vanachter je computer alles inslaat, voorkom je onnodige impulsaankopen en bespaar je bovendien een hoop tijd.

5. Bespaar energie tijdens het koken

Let erop dat al je kookpotten de warmtebron volledig bedekken en hou waar mogelijk de deksels op potten.

6. Strijk minder vaak

Hang je wasgoed op een overzichtelijke manier aan een droogrek en laat je kleding minder lang in de droger zitten. Kies beddengoed met bijvoorbeeld flanel, een strijkvriendelijke textielsoort. Nog een tip: een stoomstrijkijzer werkt aangenamer, efficiƫnter en bespaart energie.

7. Doe de kraan vaker dicht

Het ligt voor de hand, maar veel mensen hebben de neiging om de kraan te laten lopen, bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen. Niet slim, want het kost je al snel vijf liter water per minuut.

8. Neem een douche

Douchen is zuiniger dan in bad gaan. Met de hoeveelheid water in je bad (ongeveer 150 liter) kun je drie tot vijf keer douchen.

You may also like...

Leave a Reply