Met deze handige budget tips bespaar je zonder moeite veel geld

Geld besparen: wie wil dat nou niet? Zelfs als je niet krap bij kas zit, kan het geen kwaad om met behulp van een paar handige tips extra trots te zijn op jouw uitgavenpatroon. Benieuwd? Check dan de volgende tips.

 1. Koop een fles schoonmaakazijn
  Waarom? Het helpt tegen kalkaanslag, rekent af met vieze geurtjes en kan zelfs voetschimmel doen verdwijnen.
 2. Ga naar de markt
  Voor de gezelligheid, om inspiratie op te doen én om groente en fruit in te slaan. De prijzen die je op de markt tegenkomt zijn een stuk lager dan in de supermarkt.
 3. Nooit rood staan
  Dit geldt zeker voor iedereen die van zichzelf weet dat hij of zij een nogal ingewikkelde relatie heeft met geld. Rood staan is een no-no, ten eerste omdat het met de loop der tijd alleen maar erger wordt en ten tweede omdat je dan debetrente moet betalen.
 4. Maak gebruik van het Internet
  Niet alleen om leuke kattenfilmpjes op YouTube te kijken, maar ook om producten te vergelijken. Als je iets in een winkel hebt gezien, kun je online snel checken of het ergens anders misschien goedkoper is.
 5. Stel doelen
  En dan met name spaardoelen. Je kweekt hierdoor zelfdiscipline rondom geld, wat altijd goed van pas komt. Als je reserves hebt, kun je die gebruiken voor een leuke vakantie of uitgaven waar je geen rekening mee had gehouden.
 6. Zeg nee tegen je abonnement
  Door een abonnement af te zeggen bespaar je heel veel geld. Daarbij kun je bijna alles ook online lezen.
 7. Neem tussendoortjes mee als je op stap gaat
  Bonuspunten als ze gezond zijn. Het grootste voordeel is dat je buiten de deur hierdoor minder vatbaar bent voor verleidelijke snacks of hapjes.
 8. Interieur hack
  Hou je van kleedjes, dekens en andere aaibare stoffen? Dat komt goed uit! Ze staan niet alleen leuk in je interieur, je bespaart er ook energie mee als je ’s avonds een deken pakt, in plaats van de verwarming hoger te zetten.

You may also like...

Leave a Reply