Is beleggen het medicijn tegen de lage rente?

Het is nooit eerder in de geschiedenis van de banken voorgekomen dat de rente zo laag was. Je krijgt tegenwoordig als je spaart eigenlijk bijna niets meer. Daar moet natuurlijk wel iets tegen te doen zijn. Je kunt je geld bijvoorbeeld gewoon uitgeven. Je kunt er ook iets goeds mee proberen te doen. De vraag is dan natuurlijk alleen wat je er dan mee wilt doen. Het antwoord van velen is te vinden op de beurs. Door je geld te beleggen kan je immers nog wel enig rendement behalen. Is dit ook echt waar?

Voor iedereen anders

Volgens de experts is het antwoord op deze vraag niet zo simpel te formuleren. Het ideale scenario is namelijk voor ieder persoon anders. Dit heeft bijvoorbeeld met je karakter te maken. Beleggen kan heel lucratief zijn. Als je echter een persoon bent die graag risico’s uit de weg gaat, dan zal je met beleggen niet heel erg veel rust in je leven brengen. Daardoor zal je dus alleen maar meer gaan piekeren en je moet je afvragen of dit het je wel waard is. Zo stellen de kenners van de markt. Heb je echter stalen zenuwen, dan kan je beter vandaag dan morgen instappen.

Tot wel zestig keer

Toch is het goed om in ieder geval eens na te denken over wat beleggen je kan opleveren. Je spaargeld levert je nu een tiende procent aan rendement op. Als je daar alle kosten van aftrekt, dan kom je waarschijnlijk zelfs negatief uit en kost het je dus geld. Er zijn rendementen op de beurs te halen die zonder al te veel risico zomaar zes procent rendement opleveren. Dit is dus zestig keer zoveel als op de bank. Dit is dus wel erg aantrekkelijk om eens te proberen. Je kunt bijvoorbeeld heel conservatief met een klein deel beginnen en vanaf daar zien of je wilt uitbouwen.

You may also like...

Leave a Reply