Geld sparen begint bij je energierekening

Er zijn maar weinig plekken waar je meer geld kunt uitsparen dan op je energierekening. Zonder dat je het doorhebt geef je heel veel onnodig geld uit aan stroom die je eigenlijk niet bewust gebruikt. Dit geld had natuurlijk ook gewoon naar je eigen spaarrekening in plaats van die van het energiebedrijf kunnen verhuizen. Hier is hoe je dat in het vervolg beter aan kunt pakken uiteengezet. Zo houd je al snel een flink bedrag extra over.

1. Zet alles uit

Wanneer je de deur uitgaat, of zelfs wanneer je met een boek op de bank gaat zitten, zet dan alles uit. Waarom heb je bijvoorbeeld de televisie aan als je er niet naar kijkt? En waarom laat je de oplader van je telefoon of tablet in het contact zitten als je telefoon niet oplaadt? Allemaal onnodig verbruik waar je op jaarbasis veel aan kunt verdienen. Dit geldt natuurlijk ook voor verbruik in de nacht als je ligt te slapen.

2. Wees direct

Probeer zo efficiënt mogelijk met alle apparaten om te gaan. Treuzel niet als je de koelkast opendoet. Zet lampen pas aan op het moment dat het echt te donker wordt om iets te zien. Laat de afzuigkap niet langer draaien dan nodig is. Als de geur en de walm weg is, dan kan de kap ook wel uit. Ook hier geldt dat je flink wat geld op je rekening kunt behouden door gewoon wat directer met de apparaten om te gaan.

3. Handel naar je contract

Als je een contract hebt afgesloten met een voordelig dagtarief, waarom draai je de was dan nog ’s nachts? Anders gezegd, het is belangrijk dat je weet wat je betaalt en wanneer je dit betaalt. Aan de hand daarvan kan je handig inspelen op de momenten waarop je energie gaat verbruiken. Dit betekent dus ook dat je er iets meer aandacht aan moet besteden dan je misschien tot nu toe deed, maar dan houd je wel flink geld over.

You may also like...

Leave a Reply