Niet sparen, maar kopen

De rente bij de banken staat op een historisch laag punt. Daardoor is het voor veel mensen een gerechtvaardigde vraag of zij hun held nog wel op de bank moeten laten staan. De meningen zijn hierover sterk verdeeld. Sommige kenners menen dat investeren nu de beste tactiek is, maar anderen adviseren toch vooral om de rust te bewaren. Een alternatief is het doen van aankopen. Bijvoorbeeld het kopen van vastgoed. Vakantiehuizen zijn bijvoorbeeld erg in trek, maar er zijn ook een aantal andere voorbeelden. Het gaat dan vooral om verdienmodellen. Die zijn erg belangrijk in dit geheel.

Meer en meer huisjes
Onderzoek heeft recentelijk aangetoond dat er meer en meer in huisjes wordt geïnvesteerd. Dit komt omdat de aankoop bijna gelijk staat aan het parkeren van geld op de bank zonder dat het iets oplevert. Het investeren op dit moment kan veel opleveren op een later moment. Bovendien kan er door het aankopen van een huisje ook een vorm van besparing worden gedaan. Het is dan namelijk gemakkelijk om een vakantiebestemming te vinden die niets extra kost. Dit is dan immers in veel gevallen het huisje dat je in bezit hebt. Of dit nu een vakantiehuis betreft, of een tweede huis elders, maakt geen verschil.

Wel opletten
Het investeren in huisjes klinkt mooi en spannend, maar er zit ook een keerzijde aan. Het is immers ook zo dat dit kosten met zich meebrengt. Veel mensen denken aan de hand van de verhuur de kosten er wel uit te halen. Dit kan zeker ook het geval zijn. Het kan echter ook zo zijn dat dit niet lukt of dat er niet meer dan break-even wordt gedraaid. In zulke gevallen levert een investering dus eigenlijk te weinig op en kan het geld bijna net zo goed op de bank blijven staan zonder rente hierover te ontvangen. Deze rekensom moet dus altijd gemaakt worden voor tot aanschaf wordt overgegaan.

You may also like...

Leave a Reply