Is een creditcard handig in het buitenland?

Steeds meer mensen maken gebruik van een creditcard, waardoor steeds meer mensen een creditcard aanschaffen en daardoor het gebruik groeit. Een creditcard is in veel gevallen erg handig, maar vooral als je in het buitenland bent. Een creditcard is namelijk een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel en daarmee dus geschikt voor uitgaves in het buitenland. Vaak worden creditcards eerder geaccepteerd in het buitenland dan een van je bankpasjes. Met in creditcard betaal je veilig en gemakkelijk, daarnaast zijn ook al je aankopen die je met je creditcard koopt verzekerd. Dit komt doordat uitgaves met een creditcard niet meteen afgeschreven worden. Bedragen worden gereserveerd, hierdoor kan er eenvoudig worden teruggestord mocht dit nodig zijn. Dat is dus een erg groot voordeel ten opzichte van een normale bankpas, daarbij is een gereserveerd bedrag niet mogelijk.

Uitgaves in het buitenland doen

Wanneer je naar het buitenland vliegt is het handig om van te voren een creditcard aan te schaffen, mocht je deze nog niet hebben. De veiligste keuze voor een creditcard die je in het buitenland wilt gebruiken zijn VISA en MasterCard. Deze logo’s vind je vaak bij de kassa en op betaalautomaten. Wanneer er een van die logo’s op een betaalautomaat staat, weet je dat je daar kunt betalen met een creditcard. American Express wordt ook in veel landen geaccepteerd, maar op minder plaatsen dan de twee boven genoemde creditcards. Toch heeft de American Express creditcard veel voordelen op het gebied van sparen, air miles en toegang krijgen tot de luxe lounges op het vliegveld.

Geld opnemen in het buitenland

Wanneer je je creditcard als pinpas wilt gebruiken en dus contant geld op wilt nemen, moet je er rekening mee houden dat hier transactiekosten aan verbonden zitten. Dit is bij bijna iedere creditcardmaatschappij zo. In de voorwaarden van jouw creditcard kun je precies lezen hoe hoog deze transactiekosten zijn bij een geldopname. Deze transactiekosten gelden uiteraard niet bij een aankoop. Al kunnen sommige websites wel een klein bedrag extra vragen wanneer je wilt betalen met een creditcard.

You may also like...

Leave a Reply