Bitcoinloterijen zeer populair

Dat digitaal geld zoals bitcoin als belegging populair is, dat is al enige tijd bekend. Dat het nu ook op het gebied van kansspelen voet aan de grond krijgt blijkt wel uit het feit dat het aantal lotto’s dat gebaseerd is op de digitale valuta als paddenstoelen uit de grond schieten. Binnen enkele weken tijd zijn meerdere aanbieders met ditzelfde idee gekomen. Daardoor is het voor bezitters van de digitale munt ineens zeer aantrekkelijk geworden om er meer mee te doen dan het alleen op te sparen. Er zijn loterijen onder de bitcoinlotto’s waarin de prijzenpot al zeer sterk is opgelopen.

Verschillende vormen

De juiste vorm van de nieuwe lotto gebaseerd op de digitale betaalvormen lijkt nog niet gevonden. Het is namelijk voor alle loterijen die op dit moment actief zijn op een andere manier mogelijk om mee te spelen. Zo is er een loterij bij die gekoppeld is aan de Spaanse reguliere loterij Bonoloto. Ook zijn er loterijen die op zichzelf staan en een geheel eigen trekking hebben. Dit gaat eigenlijk op dezelfde manier als bij traditionele loterijen het geval is. Al is er wel een verschil met betrekking tot de gang van zaken rond de trekking zelf. Ook die is namelijk gemoderniseerd.

Moderniseren van de methode

Het grootste verschil tussen de nieuwe loterijen met digitale valuta en de traditionele geldloterijen, is de manier waarop de trekking plaatsvindt. De ouderwetse balletjes uit de molen zijn verdwenen. Daarvoor wordt nu software gebruikt die de getallen trekt. Sommige mensen vragen zich daardoor echter wel af in welke mate dit als eerlijk kan worden ervaren. Het is belangrijk dat de loterijen in de toekomst kunnen aantonen dat de software daadwerkelijk zo geprogrammeerd is dat alles eerlijk en zonder voorkeur verloopt. Wanneer dit gegarandeerd kan worden, dan zal er veel toekomst in dit type loterijen zitten.

You may also like...

Leave a Reply