Steeds meer huizenkopers willen hypotheekrente lang vast zetten

Steeds meer mensen maken de laatste weken de keuze om de hypotheekrente vast te laten zetten. De meeste mensen kiezen daarbij voor twintig jaar. Je hebt nu namelijk een erg lage rente. Als je nu een hypotheek af gaat sluiten of je hebt een hypotheek lopen en je wilt graag een lagere rente (en wie wil dat niet?), dan is dit een goed moment om je hypotheek over te sluiten. Maar let wel goed op welke kosten daar aan verbonden zijn. Het kan namelijk zijn dat het allemaal erg mee valt qua kosten, maar je kunt wel een boete krijgen. Dit is per aanbieder anders en daarom is het goed om eerst na te vragen welke opties je hebt, wat de kosten zijn en hoe snel je deze kosten terug hebt verdiend. Wanneer je nu een hypotheek af gaat sluiten voor 20 jaar en met een lage rente, dan is dat ideaal. Je kunt er namelijk echt van profiteren. Vorig jaar was de rente nog 5% of hoger en nu soms tussen de 2 en de 3%. Daarom is het goed om te bekijken welke opties je hebt! Laat je adviseren door meer dan één hypotheekverstrekker.

Verstandig om hypotheek af te sluiten

Het is verstandig als je graag een eigen woning wilt kopen om nu te bekijken welke hypotheekopties je hebt. De rente is laag en daar doe je jezelf alleen maar een groot plezier mee. Het is veel voordeliger en reken maar eens uit wat het verschil is tussen 3% rente en 5% rente en dat voor vele jaren. Als je er je voordeel mee kunt doen en je kunt veel geld besparen, dan is een boete vaak te overwegen wanneer je over gaat stappen. Let echter goed op de kosten en laat berekenen wat je financieel voordeel is. Je moet er wel op de lange termijn wat aan hebben!

You may also like...

Leave a Reply