Beleggen met een beleggingsfonds: de voordelen

 

Wie start met beleggen, kan dit doen door zelf aan de slag te gaan met het beleggen van geld of door geld te steken in een beleggingsfonds. Betaal je geld aan een beleggingsfonds, dan investeer je in feite in het fonds en laat je andere mensen beleggen met jouw geld.

Maken deze experts winst, dan profiteer jij ook van deze winst zonder dat je hier iets voor gedaan hebt. Maak je verlies, dan wordt dit vaak gecompenseerd met nieuwe beleggingen die weer winst maken. Kortom: je gaat zelf niet aan de slag met beleggen, maar geeft geld aan een professional die dit voor jou doet. Wat de voordelen van deze vorm van beleggen zijn? Dat lees je in dit artikel.

Je profiteert van de expertise van een ander

Het grootste voordeel van het beleggen van geld door middel van beleggingsfondsen, is het feit dat je op deze manier optimaal kan profiteren van de expertise van iemand anders. Je hoeft zelf geen kennis te hebben van beleggen, maar je kunt met jouw vermogen wel veel geld verdienen. Daarnaast is de kans groter dat je veel geld verdient met deze vorm van beleggen, simpelweg omdat de experts precies weten wat ze doen.

Je hoeft zelf niets te doen

Een ander voordeel van het beleggen van geld in beleggingsfondsen, is dat je zelf op deze manier van beleggen niets hoeft te doen om geld te verdienen. Je betaalt jouw geld aan een beleggingsfonds, maar hierna hoef je niets meer te doen. Ga je zelf beleggen, dan ben je dagelijks bezig met jouw beleggingen en moet ook meer dan dagelijks het nieuws rondom beleggen in de gaten houden. Beleg je in een beleggingsfonds, dan doen de experts dit voor jou en hoef je dus minder te doen.

Het risico wordt gespreid

In plaats van in één bedrijf te beleggen zoals je bijvoorbeeld bij het beleggen in aandelen doet, zorgen beleggingsfondsen ervoor dat de portefeuille steeds verandert. Hierdoor wordt het risico van beleggen gespreid en verlies je dus minder geld als de experts ondanks hun kennis een verkeerde beslissing maken.

You may also like...

Leave a Reply