Beleggen in beleggingsfondsen: de nadelen

Als je start met het beleggen van geld om je vermogen te vergroten, kun je dit op verschillende manieren doen. Eén van deze manieren betreft het beleggen van geld met behulp van beleggingsfondsen: ofwel bedrijven met beleggingsexperts waar je een deel van jouw vermogen aan toevertrouwt om te starten met beleggen. Kies je voor deze manier van beleggen, dan profiteer je van diverse voordelen. Zo heb je zelf geen kennis nodig om de juiste beslissingen te maken, omdat dit simpelweg voor jou wordt gedaan. Daarnaast hoef je zelf niets te doen om geld te verdienen, omdat de experts met jouw vermogen aan de slag gaan. Twijfel je of deze vorm van beleggen iets voor jou is? Start dan nog niet meteen, maar lees je eerst goed in over het beleggen in beleggingsfondsen. Beleggen in beleggingsfondsen brengt namelijk diverse voordelen met zich mee, maar ook zeker enkele nadelen. Welke nadelen deze vorm van beleggen precies heeft, lees je in dit artikel.

De kosten zijn hoger

De experts die voor jou aan de slag gaan als je belegt in beleggingsfondsen, doen dit natuurlijk niet voor niets. Beleg je in beleggingsfondsen, dan betaal je ook diverse kosten om het beleggen voor de fondsen zelf ook rendabel te maken. Je maakt dus wel winst, maar je krijgt niet alle winst die met jouw vermogen gemaakt is. Ga je zelf aan de slag met beleggen, dan is dit uiteraard wel het geval. Houd er dus rekening mee dat je wel veel kan verdienen, maar ook weer veel geld af moet staan aan de fondsen die het geld voor jou verdiend hebben.

Experts kunnen geen wonderen verrichten

Veel mensen denken dat als zij bijgestaan worden door experts bij het beleggen, er in feite niets fout kan gaan. Hoewel experts van beleggingsfondsen veel verstand hebben van beleggen, betekent dit natuurlijk niet dat ze wonderen kunnen verrichten. Ook bij het beleggen in beleggingsfondsen kan er sprake zijn van verlies en als dit het geval is, kun je de experts niet aanspreken op het feit dat een deel van jouw vermogen verloren is gegaan. Je vertrouwt je vermogen aan experts toe en hier kan alles mee gebeuren, dus houd hier zeker rekening mee.

 

You may also like...

Leave a Reply