De mogelijkheden van beleggen in schepen

Het vergroten van het vermogen door te starten met beleggen, kan op diverse manieren gedaan worden. Eén van de manieren om het slapende vermogen langzaam maar zeker te laten groeien, is door te beleggen in schepen. Wat de mogelijkheden van beleggen in schepen precies zijn, lees je in dit artikel. Op basis van de informatie in dit artikel kun je dan ook eenvoudig bepalen of deze vorm van beleggen interessant is voor jou, of juist niet.

Beleggen in schepen: beleggen in beleggingsfondsen

De eerste mogelijkheid die je hebt bij het beleggen van geld in schepen, is het beleggen van geld in beleggingsfondsen die zich uitsluitend bezig houden met de aankoop en de verkoop van schepen. Beleg je jouw geld in diverse van deze specifieke beleggingsfondsen, dan kun je jouw beleggingen op een verstandige manier spreiden en zo het risico van beleggen verkleinen. Je belegt in dit geval dus niet direct in schepen, maar wel indirect door geld te steken in beleggingsfondsen die zich bezig houden met schepen.

Beleggen in schepen: het aankopen van aandelen

Naast het beleggen in beleggingsfondsen die zich met schepen bezig houden, is het ook mogelijk om direct een aandeel te kopen in rederijen en scheepsmaatschappijen. Maken de rederijen of scheepsmaatschappijen winst, dan profiteer jij hier als aandeelhouder van en verdien je dus geld met jouw belegging in schepen. In tegenstelling tot het beleggen van geld in beleggingsfondsen, beleg je in dit geval wel direct in schepen.

Beleggen in schepen: zelf een schip kopen

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om zelf een schip te kopen, dit schip mogelijk op te knappen en het schip vervolgens te verkopen voor een hogere verkoopprijs dan de oorspronkelijke aankoopprijs. Wil je op deze manier beleggen in schepen, dan heb je uiteraard wel een groot vermogen nodig en neem je bovendien meer risico bij het beleggen. Wordt jouw schip niet verkocht of wordt het schip voor een lagere prijs verkocht, dan maak je namelijk verlies. Wil je starten met deze directe vorm van beleggen in schepen, dan moet je hier dus erg goed over na denken en een goed plan maken om de koop tot een financieel succes te maken.

You may also like...

Leave a Reply