Beleggen in opties: de put optie

Het beleggen in opties betreft het verdienen van geld door opties te kopen of te verkopen. Door de lage rente en het feit dat het handelen in binaire opties vrij eenvoudig is, kiezen steeds meer mensen voor deze vorm van vermogensvermeerdering. Ben je benieuwd of het beleggen in opties wellicht ook iets voor jou is? Lees dan in dit artikel meer over het beleggen in opties door gebruik te maken van de zogeheten put optie. Naast de call optie, is dit de optie die je kunt gebruiken om geld te verdienen met handelen.

De put optie: het recht om te verkopen

Waar de call optie het recht geeft om bijvoorbeeld 100 aandelen te kopen tegen een vooraf gecommuniceerde prijs, geeft de put optie de belegger het recht om 100 aandelen te verkopen tegen een vooraf vastgestelde prijs. Je gebruikt het recht om aandelen te verkopen als de koers van een aandeel zakt, waarbij je dezelfde 100 aandelen mag verkopen tegen een hogere prijs.

Beleggen met de put optie: een voorbeeld

Als je bovenstaande uitleg over de put optie leest lijkt het handelen in opties wellicht wat ingewikkeld, maar in feite valt het reuze mee. Om meer inzicht te krijgen in het handelen met de put optie, lees je in onderstaande alinea een voorbeeld van het verdienen van geld met deze optie.

Stel, je weet niet of jouw belegging in het merk Apple de komende tijd een aantrekkelijk rendement zal behalen. Je denkt dat de koers onderuit kan gaan en wil dit risico graag ondervangen. Door gebruik te maken van de put optie, is het ondervangen van het risico van een laag rendement erg eenvoudig. Door een put optie te kopen op de aandelen die je hebt, verzeker je jouw aandelen namelijk tegen een koersdaling. Bijvoorbeeld: je koopt een put optie tegen een uitoefenprijs van 10 euro. De koers van de aandelen zakt naar 4 euro. Dit betekent dat je jouw aandelen alsnog voor 10 euro mag verkopen, wat in feite betekent dat je 6 euro meer winst maakt dan wanneer je geen put optie had gekocht.

 

You may also like...

Leave a Reply