Apple excelleert met een aandeel op recordhoogte

Voor het eerst in twee jaar heeft het aandeel Apple weer een recordhoogte bereikt. Enkele dagen geleden piekte het aandeel op ruim 100 dollar. De laatste keer dat het aandeel Apple een record doorbrak, was op 19 september 2012. Het aandeel had toen nog een andere samenstelling, maar omgerekend stond het toen op 100,30 dollar. Iets lager dan de huidige record waarde. Tussen september 2012 en nu had Apple te kampen met een fors inzakken van de waarde.

Aandelen splitsing door Apple

Het dieptepunt lag in juni 2013, toen de omgerekende waarde nog maar ruim 55 dollar bedroeg. Begin juni 2014 splitste Apple zijn aandeel. Het bedrijf voelde de remming die een duur aandeel veroorzaakt. Door met het splitsen de waarde per nieuw aandeel te verlagen, werd dit goedkopere aandeel Apple veel beter verhandelbaar. De splitsing was fors. Op basis van de slotkoers van vrijdag 6 juni, werd het aandeel gesplitst in zeven nieuwe aandelen. Die kregen op dat moment per stuk een waarde van 92,50 dollar.

Aandeel Apple toegankelijk voor meer mensen

Met deze splitsing wilde Apple het aandeel toegankelijk maken voor een aanzienlijk grotere groep investeerders, zo bleek uit Apple’s officiële verklaring.Bij een veel lagere koers per aandeel kan een veel grotere groep mensen zich dit aandeel veroorloven en zal er meer in gehandeld worden. Het aandeel Apple liep na deze spitsing beter in de pas met aandelen als die van Facebook (circa 60 dollar) en Microsoft (circa 40 dollar). Voor Apple was de splitsing in juni al de vierde in haar bestaan.

Uitstekende vermogenspositie

Het is bekend dat Apple beschikt over een grote hoeveelheid investeringsvermogen. In mei 2014 werd dit geschat op ongeveer 160 miljard dollar. Ook de succesvolle ontvangst van de nieuwe iPhone 6 heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. Daarnaast wekt de overname door Apple van Beats Electronics hoge verwachtingen.

You may also like...

Leave a Reply