De creditcard: een gevaarlijke en dure lening

Veel mensen staan er niet bij stil, maar een creditcard is in feite gewoon een lening. Alles wat je betaalt met een creditcard, betaal je namelijk pas later terug. Dit is natuurlijk erg handig, maar het kan er ook voor zorgen dat je in de problemen komt. Twijfel je of het aanvragen van een creditcard wel verstandig is voor jou? Lees dan in dit artikel meer over de nadelen van een creditcard en maak een weloverwogen beslissing of het aanvragen van een creditcard wel iets voor jou is, of je dit beter niet kan doen.

De nadelen van een creditcard

Het aanvragen van een creditcard brengt vele voordelen met zich mee, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Zo krijg je bij het aanvragen van een creditcard ook te maken met enkele belangrijke nadelen, namelijk:

  1. Creditcards hebben een hoge rente. Betaal je iets met de creditcard, dan moet je hier mogelijk hoge rente over betalen bij het terugbetalen van het verschuldigde bedrag.
  2. Creditcards brengen jaarlijkse kosten met zich mee die je moet betalen om de creditcard te kunnen gebruiken.
  3. Het contact opnemen van geld met een creditcard is erg duur. De creditcard kan dus beter niet gebruikt worden als bankpas om geld op te nemen bij de geldautomaat, want hier betaal je veel extra geld voor.

Tot slot zijn creditcards erg fraudegevoelig. Als je goed op jouw creditcard let en hier zorgvuldig mee omgaat moet er niets fout gaan, maar toch kan het altijd voorkomen dat je via jouw creditcard onnodig geld moet betalen door fraude.

Een creditcard kan gevaarlijk zijn

Sommige mensen gebruiken een creditcard om producten en diensten te kopen die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Is dit het geval, dan kan een creditcard erg gevaarlijk zijn. Het terugbetalen van het geleende geld met de creditcard wordt op deze manier namelijk erg lastig, waardoor de kans groter is dat er hoge schulden ontstaan. En omdat de leningen van een creditcard een hoge rente hebben, kan dit zeker negatief uitpakken. Twijfel je of je een creditcard wil aanschaffen, dan is het erg belangrijk om te bepalen of dit in jouw situatie wel verstandig is.

 

You may also like...

Leave a Reply