Sentia en Intelligent bundelen hun krachten

Cloudservice diensten zijn momenteel enorm in opkomst. Vooral sinds bedrijven als Amazon en Microsoft zich op deze markt hebben begeven. Rond de door deze partijen aangeboden cloudruimte, vormen zich allerlei hostingdiensten die weer door andere bedrijven worden verzorgd. Eén zo’n bedrijf is het Nederlandse Sentia, dat in België haar branchegenoot vindt in de Intelligent Group.

Groei van Sentia

Sentia groeide de laatste tijd onder andere door acquisitie. Zo nam het bedrijf in februari hostingonderdeel PaaSplaza over van het Amsterdamse softwarebedrijf SaaSplaza. PaaSplaza was op dat moment met cloudservices actief voor eindgebruikers in 45 landen.
Sentia heeft kantoren in Amsterdam, Nieuwegein en Orlando. In juli volgde opnieuw een overname. Dit keer werd branchegenoot Nines uit Utrecht overgenomen. Door de vergrote schaal die deze overname veroorzaakte, hoopten beide bedrijven hun dienstenpakket verder te kunnen uitbreiden.

Groei van de Intelligent Group

Intussen zat ook de Belgische Intelligent Group niet stil. Ook hier was verder groeien het doel. Het bedrijf bestaat sinds 1999 en heeft ook klanten in Nederland. Zowel het midden- en kleinbedrijf als meer complexere klanten zijn verbonden aan dit serverbeheer- en cloudhostingbedrijf. Ook de Intelligent Group maakte een acquisitieslag en voegde GimiScale, PriorWeb en Stone IS aan de groep toe. In juni werd bekend dat het Nederlandse Waterland Private Equity Investments (Waterland) de beoogde groei verder zou gaan ondersteunen met de verstrekking van kapitaal.

Fusie tussen de twee bedrijven

Vorige week openbaarden Sentia en de Intelligent Group hun plan om een fusie met elkaar aan te gaan. Zij zullen een gezamenlijke omzet gaan draaien van circa 60 miljoen euro. Het bedrijf na fusie zal circa 325 werknemers in dienst hebben. De nieuwe groepsnaam wordt Intelligent. Zowel Sentia als de Intelligent Group zijn marktleider in hun eigen land. Na hun fusie zal het nieuwe Intelligent gaan behoren tot de groep grootste hosting providers van Europa.

You may also like...

Leave a Reply