Audi gaat voor de hoofdprijs

Het Amerikaanse Tesla en Duitse BMW kunnen zich voor de komende jaren voorbereiden op geduchte concurrentie uit Duitsland. Vorige week maakte autoproducent Audi bekend haar investeringen een stapje hoger te leggen dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Milieuvriendelijke auto’s

Het dochterbedrijf van Volkswagen dat bekend staat om zijn luxe auto’s, besloot om in plaats van 22 miljard euro maar liefst 24 miljard euro te investeren in nieuwe modellen. Met deze investering zal vooral worden ingezet op het ontwikkelen van milieuvriendelijke auto’s die zowel hybride als geheel elektrisch zullen zijn.
Audi komt daarmee steeds nadrukkelijker in het vaarwater van BMW en Tesla. BMW innoveert ook in het elektrische marktsegment en Tesla produceert alleen maar luxe elektrische auto’s.

In 2020 BMW voorbij gestreefd?

Audi CEO Rupert Stadler ziet duurzame groei als topprioriteit. Zowel op het terrein van elektronisch rijden, lichtgewicht constructies en consumentenelektronica zal daarom door Audi flink geïnvesteerd worden.
Het uiteindelijke doel is om in 2020 het modellenaanbod uitgebreid te hebben van vijftig naar zestig modellen. De nadruk zal hierbij vooral liggen op de kleine en grote familiewagens.
Wat Audi betreft zal de sterke vergroting van haar duurzame marktsegment gepaard gaan met het overvleugelen van concurrent BMW. Dit laatste merk is momenteel wereldwijd de best verkopende autoproducent van luxe auto’s. Audi streeft ernaar om in 2020 dit predicaat van BMW over te nemen.

Verschil in verkoopcijfers kleiner

Audi is ook nu al aan het inlopen op BMW. Zo bleek het verschil in verkoopcijfers tussen de beide merken in de eerste helft van 2014 ruim tienduizend auto’s lager te liggen dan in de eerste helft van 2013. BMW verkocht in die eerste helft van 2014 42.600 auto’s meer dan Audi.
Audi rekent over het gehele jaar 2014 op een totale verkoop van maar liefst 1,7 miljoen modellen. Sinds de herfst van 2014 voert Audi de goed uitziende Audi A3 e-tron plug-in hybride in haar assortiment.

You may also like...

Leave a Reply