Zo haal je meer uit je inkomen

Wanneer je hard werkt, dan wil je daar natuurlijk ook voor beloond worden. Het is echter wel zo dat zelfs een goed salaris nog altijd te weinig kan lijken als je naar het hele verhaal kijkt. Zeker wanneer je bijvoorbeeld bedenkt dat de spaarrente historisch laag staat. Zo ben je je geld dus kwijt als je het uitgeeft, maar vermindert de waarde als je het opspaart. Een situatie met alleen maar verliezers is het gevolg. Wat kan je hier nu eigenlijk aan doen? Gelukkig zijn er wel een aantal mogelijkheden om meer uit je inkomen te halen. Dit kan ook jou helpen.

Anders sparen

Dat de spaarrente lager staat dan ooit betekent niet dat alle vormen van sparen volledig waardeloos zijn. Het is alleen belangrijk dat je snel leert denken hoe je wel het maximale kunt halen uit het opzijzetten van je overschot op je inkomsten. Dat doe je bijvoorbeeld door te sparen voor je pensioen. Je kunt er flink wat warmer bij zitten op latere leeftijd wanneer je het geld dat je nu overhoudt opzij zet voor later jaren. Juist omdat de toekomst onzeker is, kan het heel slim zijn om nu te handelen. Dit levert flink wat meer op dan traditioneel sparen doet.

Schulden wegwerken

Een andere goede optie is het gebruiken van een overschot op je inkomen om daarmee schulden weg te werken. Juist door nu af te betalen heb je later meer geld over wanneer de rente bijvoorbeeld weer gaat oplopen. Experts zijn er nog altijd van overtuigd dat dit moment ooit weer gaat komen. Wanneer je dan geen verplichtingen meer hebt met betrekking tot het afbetalen van schulden, dan kan je hier dus flink voordeel van hebben omdat je flink meer rente pakt. Het kan in sommige gevallen zelfs zo zijn dat het de moeite waard is om een aflosboete te betalen.
 

 

You may also like...

Leave a Reply