Meer loon? Minder uitgeven!

Een veelgemaakte fout onder mensen is dat zij hun financiƫle leven verkeerd indelen. In het begin leren zij sparen. Wanneer zij meer gaan verdienen laten zij de teugels vieren. Wanneer het pensioen dan in zicht komt, dan moeten zij hun levensstijl opnieuw aanpassen, maar dan weer juist naar een strakker regime. Wanneer je dit niet wilt, dan is het slim om te leven volgens een vaste regel. Die regel schrijft voor dat je je uitgavepatroon niet verandert gedurende je leven. Dit klinkt als een onmogelijkheid, maar eigenlijk is het heel logisch wanneer je er over nadenkt. Het kan je veel voordeel bieden.

Inkomsten opsparen

Denk eens na over je inkomsten en wat je ermee doet. Toen je jong was en niet veel verdiende gaf je niet veel uit. Toen je echter meer ging verdienen, ging je daar heel anders over denken. Je uitgavepatroon groeide mee met je loonstijging. Het is echter wel de vraag of de uitgaven die je doet als je meer gaat verdienen ook echt meer toevoegen. Veel mensen die succesvol voor hun pensioen hebben gespaard dachten hier anders over. Zij hadden al heel jong door welk uitgaven belangrijk waren en welke niet. Die uitgaven zorgden ervoor dat zij jong veel konden sparen.

Je uitgaven beperken

Nu is het natuurlijk niet zo dat je heel je leven lang alleen geld mag uitgeven aan boodschappen en het vervangen van je garderobe. Het is echter wel de vraag in hoeverre het van belang is om ieder jaar van televisie te wisselen. Dit geld kan immers ook van pas komen wanneer je de 67 bent gepasseerd. Op dat moment kan je immers niet veel meer uitrichten om je inkomen alsnog te verhogen. Het is dus noodzaak hier vooraf slim in te zijn. Dat doe je bijvoorbeeld door je uitgaven niet drastisch te veranderen wanneer je een hoger bedrag op je loonstrook ziet.

You may also like...

Leave a Reply