Zo leer je omgaan met een creditcard

Een creditcard kan heel handig zijn om allerlei geldzaken mee te regelen. Omdat je echter het geld nooit in handen hebt en je schijnbaar altijd geld lijkt te hebben, kan het stuk plastic je echter ook in allerlei problemen brengen. Het kan dus behoorlijk handig zijn om te weten hoe je het best met de creditcard kunt omgaan. Zo wordt het toevoeging aan je leven in plaats van een blok aan je been. Gelukkig is het ook nog eens relatief simpel om de controle over je creditcard te verkrijgen. Let in ieder geval op de volgende zaken, doe dit vanaf nu en je zal snel succes hebben.

Houd je schuld bij

Het belangrijkste punt moet natuurlijk vooropstaan. Wat je je vaak niet beseft is dat een betaling met een creditcard eigenlijk niets anders is dan het aangaan van een schuld. Alles wat je uitgeeft heb je nog niet betaald. Dat klinkt misschien wat krom, maar het is wel de waarheid. Daarom is het belangrijk dat je goed bijhoudt wat je precies hebt uitgegeven. Dit betekent namelijk dat je dit ook van je cash- en pinuitgaven moet aftrekken. Doe simpelweg alsof het geld al is afgeschreven op het moment dat je met de kaart betaalt, zoals dit ook met cash en pin het geval is. Zo ga je nooit in de fout.

Zorg dat je kunt afbetalen

Ben je toch in de fout gegaan en heb je meer uitgegeven dan je eigenlijk kon? Dan is het zaak om zo snel als mogelijk over te gaan tot afbetalen. Dit betekent dus dat je in ieder geval tijdelijk de broekriem strakker moet aantrekken. Dit doe je bijvoorbeeld met behulp van een expert. Een budgetcoach kan hier bijvoorbeeld altijd handig in zijn. Sta je weer op 0, ga dan voortaan beter plannen zoals hiervoor al werd aangegeven. Doe voortaan alsof je het geld direct kwijt bent. Zo geef je geen euro meer twee keer uit.

You may also like...

Leave a Reply