Beleggen in vastgoed: de voordelen

De meeste mensen schaffen vastgoed aan om hier zelf in te gaan wonen of een kantoor in te bouwen, maar er zijn ook mensen die vastgoed zien als een investering of belegging. Koop je vastgoed om hier niet zelf in te gaan trekken, maar om hier geld mee te verdienen? Dan wordt er gesproken over het beleggen in vastgoed. Meer over de belangrijkste voordelen van deze manier van vermogensvermeerdering, lees je in dit artikel.

Passief geld verdienen met huur

Het eerste voordeel van het beleggen in vastgoed, is dat je met deze vorm van vermogensvermeerdering eenvoudig passief geld kan verdienen door jouw vastgoed te verhuren. Heb je bijvoorbeeld een appartement gekocht, heb je een stel studentenkamers opgekocht of heb je een studio in een grote stad gekocht, dan kun je dit vastgoed eenvoudig verhuren aan mensen die een woning zoeken om hier passief geld mee te verdienen. En zeker als je jouw vastgoed in een grote stad hebt gekocht, kun je hoge huurprijzen vragen aan je verhuurders en dus veel geld verdienen. Sommige mensen die beleggen in vastgoed zijn hier zelfs zo goed in, dat zij hun volledige inkomen kunnen verdienen met de huren van hun objecten.

Eenvoudig hypotheekkosten betalen

Heb je een goedlopende huurwoning gekocht, dan kun je de hypotheekkosten van deze woning eenvoudig bekostigen met de inkomsten die je krijgt door het verhuren van jouw woning. Hierdoor loop je niet alleen minder risico, maar heb je bovendien geen kosten om geld te verdienen met jouw aangekochte vastgoed. En omdat je dit argument ook kan gebruiken bij het krijgen van een hypotheek bij de bank, is het niet erg lastig om een hypotheek te krijgen voor het beleggen in vastgoed.

Geen huurder? Trek er dan zelf in

Soms kan het voorkomen dat je voor jouw vastgoed even geen huurder kan vinden. Kun je geen huurder vinden voor jouw woning, dan kun je altijd nog zelf in het pand trekken. Je bent nog altijd de eigenaar van de woning, dus als je even niemand kan vinden voor jouw pand kun je er altijd nog zelf in trekken. Hierdoor zijn jouw hypotheekkosten geen weggegooid geld, maar wordt het pand alsnog gebruikt. En staat het pand voor langere tijd leeg, dan kun je jouw huurwoning opzeggen om zelf in het pand te gaan wonen. Wordt het pand dan alsnog verhuurd, dan kun je gewoon op zoek naar een nieuwe woning voor jezelf.

Eenvoudig verkopen met winst

Tot slot is het tevens mogelijk om jouw vastgoedobject met winst te verkopen. Zie je het niet zitten om het pand te verhuren aan mensen die je niet kent, dan kun je het pand een beetje opknappen en voor een hogere prijs verkopen dan de prijs waar jij het pand voor hebt gekocht. Het doorverkopen van vastgoed met winst is eenvoudig, vrij snel gebeurd en een gemakkelijke manier om geld te verdienen met spaargeld dat anders maar voor niets op de bank blijft staan.

You may also like...

Leave a Reply