Beleggen met een oefenaccount: zo werkt het

Veel beginnende beleggers die nog nooit beleggingen hebben gedaan, starten niet meteen met het beleggen met echt geld. Wil je zeker weten dat je jouw geld goed besteed bij het handelen in binaire opties, in aandelen of in andere beleggingsproducten, dan is het namelijk verstandiger om eerst te beleggen met een oefenaccount. Wat een oefenaccount precies is, hoe het beleggen met een oefenaccount werkt en of je hier ook geld mee kunt verdienen, lees je in dit artikel. Wil je starten met handelen met een oefenaccount, dan lees je in dit artikel alles wat je moet weten over het handelen met een oefenaccount.

Handelen met een oefenaccount: een korte introductie

Een oefenaccount wordt ook wel een demoaccount genoemd. Dit is een gratis account dat je bij veel brokers aan kunt maken om te oefenen met handelen. Je maakt een account aan net zoals alle andere beleggers, maar doet geen betaling om met geld te kunnen handelen. In plaats daarvan beleg je met fictief geld en leer je de online omgeving van de broker kennen, zonder dat je geld van jouw rekening hoeft in te zetten om de omgeving te leren kennen en te oefenen met beleggen.

Handelen met een oefenaccount: gratis, eenvoudig en verstandig

Het enige wat je hoeft te doen om te beleggen met een oefenaccount, is het zoeken naar een broker met een gratis oefenaccount en het vervolgens aanmaken van een oefenaccount bij deze broker. Wat je precies met een oefenaccount kunt doen, is afhankelijk per broker. Heb je een account aangemaakt, dan wordt aangeraden om de online omgeving van de broker en de mogelijkheden van het gratis account te verkennen en rustig aan te beginnen met beleggen. Heb je het idee dat je genoeg hebt geoefend, dan kun je starten met een echt account. Handelen met een oefen- of demoaccount is gratis, maar ook erg eenvoudig en zeker verstandig voor beginnende beleggers.

Handelen met een oefenaccount: beleggen zonder winst

Als je belegt met een oefenaccount, zet je fictief geld in. Dit betekent dat je fictief geld wint en fictief geld verliest, wat simpelweg betekent dat je geen echte winst en geen echt verlies maakt. Je kunt dus geen geld verdienen, maar je kunt er ook geen geld mee verliezen.

 

You may also like...

Leave a Reply